top of page

KENELLE laskurahoitus sopii?

Laskurahoitus tukee erilaisia ja erikokoisia yrityksiä heidän taloudellisten tavoitteidensa  saavuttamisessa.

Laskurahoitus sopii kaikenkoisille yrityksille.

Laskurahoitus SOPII KAIKEN KOKOISILLE yrityksille

Laskurahoitus toimii yritysrahoituksena kaiken kokoisille yrityksille yksityisyrittäjistä isoihin konserneihin. Yrityksen toimialallakaan ei ole merkitystä, mutta tyypillisesti laskurahoitusta käyttää B2B-yritykset. Oikeastaan ainoa edellytys on se, että yritys myy tuotteita tai palveluita maksuajalla.

Pienet ja keskisuuret yritykset.

PK-yrityksille laskurahoitus on erinomainen ratkaisu kassavirran hallinnan haasteisiin, erityisesti kun asiakkaat viivyttelevät laskujen maksamisessa. Se auttaa yrityksiä saamaan kassankiertoon nopeutta, ennustettavuutta ja helpottaa investoimaan kasvuun.

Toimialat pitkillä maksuajoilla.

Laskurahoitus toimii ratkaisuna myös aloilla, joissa pitkät maksuajat ovat tyypillisiä. Esimerkiksi rakennus- ja konsultointialan yrityksillä saattaa olla jopa 90 päivän mittaisia maksuaikoja. Laskurahoitus tarjoaa näille yrityksille välineen kassavirran hallintaan ja taloudellisen vakauden ylläpitämiseen.

Aloittavat yritykset ja startup yritykset.

Uudet yritykset, joilla ei vielä ole vakiintunutta luottohistoriaa, voivat hyödyntää laskurahoitusta. Laskurahoituksen myötä on mahdollista saada nopeasti kassavaroja käyttöön ja investoitua saadut varat yrityksen kasvuun.

Nopeasti kasvavat yritykset.

Laskurahoitus on myös vaihtoehto tavalliselle yrityslainalle sen nopeuden ansiosta. Esimerkiksi nopeasti kasvavat yritykset hyötyvät suuresti, kun laskurahoitus mahdollistaa nopean kasvun tukemisen tarjoamalla käteistä ilman perinteisen pankkilainan odottamisen tarvetta. Mitä enemmän yrityksellä on laskutusta, sen enemmän se voi saada laskurahoituksen kautta rahaa tililleen.

Laskurahoituksen saamisen EDELLYTYKSET.

Isossa kuvassa laskurahoitussopimuksen saaminen edellyttää toimivaa ja taloudellisesti tervettä yritystä. Vaikka laskurahoituksen keskeinen etu on se, että se keskittyy enemmän asiakkaidesi luottokelpoisuuteen kuin omaasi, jotkut rahoittajat saattavat silti tarkistaa yrityksesi luottotiedot. Hyvä luottohistoria voi parantaa mahdollisuuksiasi saada rahoitusta.

 

Käytännön tasolla laskurahoitusta saa aitoja ja avoimia laskuja vastaan, jotka ovat peräisin tuotetusta palvelusta ja myydyistä tavaroista. Rahoituslaitokset eivät hyväksy erääntyneitä tai kiistanalaisia laskuja.

 

On tärkeää, että yritykselläsi on selkeät sopimukset ja ehdot asiakkaidesi kanssa. Rahoitusyhtiöllä on oikeus tehdä muun muassa toimitustarkastuksia laskuista, joita yritys lähettää rahoitettavaksi. 

bottom of page